De Vrijwilligersacademie is er voor vrijwilligers, actieve bewoners én coördinatoren. Door trainingen aan te bieden hopen we dat mensen hun vrijwilligerswerk met nóg meer plezier en kennis doen!

Er zijn 3 soorten trainingen:

 • Trainingen en workshops – deze zijn afwisselend, leuk en leerzaam. De trainers sluiten aan bij de vragen en ervaringen van deelnemers en weten veel van theorie én praktijk.
 • Masterclasses – een landelijke spreker geeft een presentatie over een actueel onderwerp. Daarna bespreken we aan gesprekstafels de invloed op het vrijwilligerswerk in Almere.
 • Online trainingen – Diverse online trainingen die direct in de praktijk toe te passen zijn!

Zelf een training aanbieden? Wil je je kennis delen en een training aanbieden die interessant is voor vrijwilligers? Of organiseert jouw organisatie trainingen en zijn er plaatsen over? Biedt deze aan via deze website (Training aanbieden) en beheer zelf je training en aanmeldingen.

De Vrijwilligersacademie Almere is een online platform waar aanbieders en deelnemers van trainingen voor vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties in Almere bij elkaar komen. De Vrijwilligersacademie wordt gefaciliteerd door het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet van de VMCA.

036-5341404
vrijwilligersacademie@vmca.nl – www.vmca.nl

ZO WERKT HET VOOR DEELNEMERS

Er zijn 3 soorten trainingen:

 • trainingen/workshops
 • masterclass: een landelijke spreker geeft een presentatie, daarna bespreken we het onderwerp verder aan de gesprekstafels.
 • online trainingen / e-learning. Ga online aan de slag!

Aanmelden:

 1. Je kiest een training die je wilt volgen. Kijk in het overzicht (op datum) of op inhoud (kies links in het menu een categorie).
 2. Bij de training lees je een omschrijving & praktische informatie (locatie, datum, kosten). Klik onderaan op inschrijven.
 3. Vul het formulier in
 4. Het formulier wordt verzonden naar de trainer. Je bent ingeschreven en welkom bij de training! Soms ontvang je nog aanvullende informatie. Bij een online training ontvang je een link.
 5. Wanneer de training niet gratis is, ontvang je van de aanbieder/trainer een factuur of bericht over hoe je kunt betalen.

Evaluatieformulier – Na de training krijg je een mail met evaluatieformulier. Met je opmerkingen help je ons om de trainingen te blijven verbeteren!

Certificaat – Na invulling van het evaluatieformulier krijg je per mail een certificaat (bewijs van deelname), getekend door Burgemeester Weerwind..

Veel plezier!

Vind je op deze site niet wat je zoekt? Neem contact op met de VMCA.

telefoon: 036 534 14 04
email: vrijwilligersacademie@vmca.nl / www.vmca.nl